View this post on Instagram Само със знание не става, нужно е да обикнем храната си през сърцето и да се наслаждаваме на истинския й вкус! ???? Много хора искат да знаят кое е правилното хранене, кое е ОК и кое не за тялото, искат отговори, които обаче после не следват. Защото за да започнем да променяме отношението си към храната е нужно да подходим с тялото, сърцето, интуицията, а не с главата и фактите. Да задвижим естествените механизми и апетити, които никога не лъжат. И винаги правят най-добрият избор за нас. Това обаче не се случва САМО с интелектуално знание, което трупаме. Been there, done that. Истинската Промяна се случва, когато СМЕ в тялото си, чуем истинския му глас и нужди и му дадем точно това от което има нужда - истинска пълноценна храна. Да, това изисква време и практика, както всяко ценно умение, което сте придобили в живота си. Вярвам, че никой не е станал перфектен счетоводител след 1 прочетена книга или безгрешен актьор от гледане на чужди представления. Опитът със собственото ни тяло - там е истинския път, по който трябва да поемем. И се надявам скоро отново да имаме възможност за физическа работа с тялото, защото наблюдавам колко неосъзнато живеем в него и ни е трудно да се свържем с истината в нас. А когато го направим, се разделяме с постоянната нужда от валидация на изборите си, защото знаем кое е истински добро за нас. ???? Дотогава - зеленолистни, за които тялото ми жадува. ????☘️???????????? Какъв е твоят крейвинг/глад днес? Към кои храни те дърпа апетита? Как усещаш глада в тялото си, какви са физическите усещания? Как те кара да се чувстваш мисълта за купа плодове? А за купа бисквитки? Стои и усещай. Няма правилно и грешно, има само твоето лично преживяване. ???? P. S. Като казвам колко да ми важни зеленолистните, не се шегувам, това е шопинга ми от вчера ???????? . #intuitiveeating #psychology #healthpsychology #mentalhealth #greens #healthyeating #foodforchange #isolationcreation A post shared by Mihaela Beloreshka (@mihaelabeloreshka) on Apr 8, 2020 at 9:40am PDT
Само със знание не става, нужно е да обикнем храната си през сърцето и да се наслаждаваме на истинския й вкус! ???? Много хора искат да знаят кое е правилното хранене, кое е ОК и кое не за тялото, искат отговори, които обаче после не следват. Защото за да започнем да променяме отношението си към храната е нужно да подходим с тялото, сърцето, интуицията, а не с главата и фактите. Да задвижим естествените механизми и апетити, които никога не лъжат. И винаги правят най-добрият избор за нас. Това обаче не се случва САМО с интелектуално знание, което трупаме. Been there, done that. Истинската Промяна се случва, когато СМЕ в тялото си, чуем истинския му глас и нужди и му дадем точно това от което има нужда - истинска пълноценна храна. Да, това изисква време и практика, както всяко ценно умение, което сте придобили в живота си. Вярвам, че никой не е станал перфектен счетоводител след 1 прочетена книга или безгрешен актьор от гледане на чужди представления. Опитът със собственото ни тяло - там е истинския път, по който трябва да поемем. И се надявам скоро отново да имаме възможност за физическа работа с тялото, защото наблюдавам колко неосъзнато живеем в него и ни е трудно да се свържем с истината в нас. А когато го направим, се разделяме с постоянната нужда от валидация на изборите си, защото знаем кое е истински добро за нас. ???? Дотогава - зеленолистни, за които тялото ми жадува. ????☘️???????????? Какъв е твоят крейвинг/глад днес? Към кои храни те дърпа апетита? Как усещаш глада в тялото си, какви са физическите усещания? Как те кара да се чувстваш мисълта за купа плодове? А за купа бисквитки? Стои и усещай. Няма правилно и грешно, има само твоето лично преживяване. ???? P. S. Като казвам колко да ми важни зеленолистните, не се шегувам, това е шопинга ми от вчера ???????? . #intuitiveeating #psychology #healthpsychology #mentalhealth #greens #healthyeating #foodforchange #isolationcreation
A post shared by Mihaela Beloreshka (@mihaelabeloreshka) on Apr 8, 2020 at 9:40am PDT