Когато food prep-a ти се получи! Тази седмица е супер натоварена (май за всички), а днес работих до 14, ходих на лекции следобеда и трябваше да пазарувам за фотосесии. Не възхвалявам заетостта изобщо, но определено ме спаси добрата подготовка и този обяд ми отне 3-4 минути ???? (и мога да го ям всеки ден с малък туист) . . Преди няколко дни нарязох глава червено зеле в блендера, изстисках 1/2 лимон и прибрах в кутия. Измих пакет рукола и бейби спанак и прибрах в друга кутия. Общо време - 10 мин. Накиснах и сварих леща и нахут - общо време 1 час (от които активни 10 мин). Сложих семена за кълнове - общо време 10 мин. . . Общо време - 30 мин(!) в което подготвих около 10ина хранения за двама. . Признавам си, не успявам да го правя толкова често, колкото ми се иска (вкъщи се храним интуитивно и често импровизираме на момента), но когато успея - ах, идват ми супер сили! Ако сте творчески и леко хаотичен тип, може да свалите напрежението (и да спестите доста енергия), ако подготвяте определени елементи от храната предварително и на момента разнообразите с някакъв детайл, билка, дресинг, цвят. . . Тук имаме съвсем обикновени продукти - обикновен спанак, обикновено зеле, обикновени варива, магданоз, зехтин, лимон. Но вижте ги какви са звезди! Сияят! ✨ . Сега отивам да си приготвя още една такава чиния (за 3-4 мин), а вие пишете дали ще ви е интересно да показвам повече инфо за подготовка на храни за седмицата и как се съхраняват. ???? #ХранаЗаПромяна #goodnaturedtable
A post shared by Good Natured Food (@mihaelabeloreshka) on